Translate

Τοπικά καταστήματα

 


Αυτές τις γιορτινές μέρες ας προτιμήσουμε τα τοπικά καταστήματα. 

Ας κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στην αγορά. 

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή, που οι άνθρωποι καταναλώνουν αρκετά χρήματα σε αγορές. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους πρέπει να προτιμάμε τα μαγαζιά της επαρχίας μας για τα ψώνια μας ή έστω για κάποια από τα ψώνια μας. 



    Συγκεκριμένα, τα καταστήματα της επαρχίας ενισχύουν την τοπική οικονομία, μάλιστα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πληρώνουν στο Δήμο και έναν παραπάνω φόρο (0,05% επί των ακαθαρίστων, έχω την εντύπωση), τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  αγοράζουν τοπικά προϊόντα από αγρότες, κτηνοτρόφους, παραγωγούς,  καθώς και εργαστήρια και οικοτεχνίες της περιοχής.  

(Η εικόνα είναι από το διαδίκτυο) 

   Επιπροσθέτως,  προσφέρουν εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας, καθώς οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν προσωπικά τους πελάτες τους και μπορούν να τους εξυπηρετήσουν προσωποποιημένα, αλλά και να τους δώσουν συμβουλές για προϊόντα που τόσο καλά γνωρίζουν. Συνήθως, αγαπούν το αντικείμενο, με το οποίο ασχολούνται και γνωρίζουν καλά τη σύστασή του, την προέλευση καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη πληροφόρηση.

  Είναι γεγονός ότι τα μικρά μαγαζιά συχνά προσφέρουν μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία είναι αδύνατο να βρεθούν στα τεράστια πολυκαταστήματα όπως τα προϊόντα από παραγωγούς, οικοτεχνίες, χειροποίητα, κ.α..  Έτσι διατηρούνται αλλά και δημιουργούνται θέσεις εργασίας, οι οποίες θερμαίνουν τα οικονομικά της επαρχίας.

 Ένας ακόμη αξιοσημείωτος λόγος για την υποστήριξη των τοπικών καταστημάτων για την αγορά των Χριστουγεννιάτικων αγορών είναι ότι αυτά συμβάλλουν  στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και κουλτούρας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν συχνά προέρχονται  από την τοπική αγορά και έχουν ιδιαίτερη σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.


  Τα μαγαζιά της επαρχίας συμβάλουν στην αίσθηση του ανήκειν των ατόμων (ότι δηλαδή ανήκουν σε μια κοινότητα).  Οι κάτοικοι όταν ψωνίζουν  σ’ ένα τοπικό κατάστημα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν γείτονες, συντοπίτες και να διατηρήσουν ή να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους τοπικούς επιχειρηματίες. Ένα τοπικό κατάστημα είναι περισσότερο πιθανό να προσφέρει  γιορταστική οικεία  ατμόσφαιρα για ψώνια, με έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

 Φυσικά, τα μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους. Είναι συχνά πιο οικονομικά και προσφέρουν μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. 

Ωστόσο, τα μικρά μαγαζιά προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα και κάνουν έναν τόπο ζωντανό και ζεστό που τα καθιστούν μια εναλλακτική επιλογή για την τοπική οικονομία και την κοινότητα.

 

Μη επαγγελματική χρήση. 
Μόνο για σκοπούς ενημέρωσης και με αναφορά του δημιουργού.

                               https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ 








1 σχόλιο:

Πολιτικές

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί. Ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώσατε να αφήσετε ένα μήνυμα! Μας αρέσει να διαβάζουμε τα σχόλιά σας. Θα προσπαθούμε πάντα να ανταποδίδουμε την επίσκεψή σας. Υποβάλλοντας το σχόλιό σας, αποδέχεστε ότι αυτό και τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με αυτό (π.χ. όνομα χρήστη ή πραγματικό όνομα, συνδεδεμένο προφίλ στο Google/Wordpress) θα μεταδοθούν στους διακομιστές της Google. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στη δήλωση προστασίας δεδομένων μου και στη δήλωση προστασίας δεδομένων της Google. Όλες οι εικόνες καθώς και οι αφηγήσεις έχουν πνευματικά δικαιώματα που ανήκουν στον δημιουργό και προστατεύονται από διεθνείς και εθνικούς νόμους. Αν αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια φωτογραφία και δε θέλετε παρακαλούμε ενημερώστε μας να την κατεβάσουμε. Για οτιδήποτε θέλετε να αναπαραγάγετε μπορείτε να επικοινωνήσετε.